Studenti

Netradiční hodina němčiny

hrubes Aktuálně

Co jedí v Německu, Rakousku a ve Švýcarsku?

Třída KČ1 si připravila prezentace o tradičních jídlech německy mluvících zemí.

Dozvěděli jsme se zajímavosti o německém Eintopfu, který bývá připravován v jednom hrnci a skládá se z velkého množství zeleniny, ale i masa a uzenin. Tato hustá a vydatná polévka slouží jako hlavní jídlo.

Z Rakouska pochází oblíbený Sachrův dort, který vymyslel teprve 16 učeň Franz Sachr.  Na dvoře knížete Metternicha si tento čokoládový dort získal velikou oblibu a stal se symbolem vídeňských kaváren.

Nahlédli jsme i do švýcarské kuchyně a seznámili se s přípravou sýrového fondue a špeclí.

Kombinaci čokolády, šlehačky a višní najdeme v tradičním Schwarzwaldském dortu. O jeho výrobě jsme si nejenom povídali, ale dort jsme i ochutnali. 

Za němčináře všem přejeme krásné léto.