Co jedí v Německu, Rakousku a ve Švýcarsku?
Třída KČ1 si připravila prezentace o tradičních jídlech německy mluvících zemí.
Dozvěděli jsme se zajímavosti o německém Eintopfu, který bývá připravován v jednom hrnci a skládá se z velkého množství zeleniny, ale i masa a uzenin. Tato hustá a vydatná polévka slouží jako hlavní jídlo.
Z Rakouska pochází oblíbený Sachrův dort, který vymyslel teprve 16 učeň Franz Sachr. Na dvoře knížete Metternicha si tento čokoládový dort získal velikou oblibu a stal se symbolem vídeňských kaváren.
Nahlédli jsme i do švýcarské kuchyně a seznámili se s přípravou sýrového fondue a špeclí.
Kombinaci čokolády, šlehačky a višní najdeme v tradičním Schwarzwaldském dortu. O jeho výrobě jsme si nejenom povídali, ale dort jsme i ochutnali.
Za němčináře všem přejeme krásné léto.